Фікобіліпротеїнові барвники для біомолекул. 1. Препаративне отримання та спектральні властивості - Черненко, В.Ю.; Кирюшин, А.В.; Лукаш, Л.Л. (Биополимеры и клетка, 1996)
Авторами розроблено технологічний метод препаративного отримання фікобіліпротеїнів мікроводоростей – фікоеритрину з одноклітинної червоної водорості Porphyridium cruentum та фікоціаніну з синьо-зеленої мікроводорості Anabaena variabilis. Вивчено спектральні властивості одержаних барвників.