Біосенсори на основі холінестераз для аналізу пестицидів, іонів важких металів та гіпохлориту - Солдаткін, О.П. (Биополимеры и клетка, 1998)
Розроблено ферментні біосенсори на основі холінестераз та електрохімічних перетворювачів для аналізу пестицидів, іонів важких металів та гіпохлориту в водних розчинах. Біоселективні мембрани на поверхні перетворювачів отримували іммобілізацією холінестераз у білковій мембрані за допомогою поперечної зшивки ферментів з білком-носієм (бичачим сироватковим альбуміном) у насичених парах глутарового альдегіду. Визначено оптимальні умови функціонування та основні характеристики розроблених ферментних сенсорів.