Виникнення нестійкості стаціонарних станів в електрохімічних системах - Никифорець, Ю.Т.; Нечипорук, В.В. (Інститут загальної та неорганічної хімії ім. В.І. Вернадського НАН України, 2008)
Розглянута n-компонента система, на робочому електроді якої протікає l гетерогенних процесів через m проміжних речовин. Для випадків різних режимів електролізу, коли існує один електроактивний компонент, розчин перемішується і встановлюється дифузійний шар постійної товщини L, одержано загальні умови появи нестійкості стаціонарних станів. Показано причини виникнення нестійкості в системах з адсорбцією та в системах з електрохімічним осадженням металів за умов сольової пасивації.