Про абстрактну схему розсіяння Лакса - Філліпса для диференціально-операторних рівнянь другого порядку - Кужіль, С.О. (Український математичний журнал, 1996)
Для абстрактного диференціально-операторного рівняння utt=−Lu при деяких умовах на оператор L розвинуто схему розсіяння Лакса-Філліпса. Зокрема, побудовано вхідний та вихідний підпростори; в термінах просторів граничних значень описані сингулярності матриці розсіяння.