Функціональна гранична георема типу закону великих чисел для випадкових рельєфів - Юрачківський, А.П. (Український математичний журнал, 1999)
Для випадкової функції, залежної від часу та точки простору з мірою, знайдено асимптотичний вираз міри області, в якій значения функції не перевищують заданого рівня.