Редукція та коізотропні інваріантні тори гамільтонових систем з непуассоновими комутативними симетріями. II - Парасюк, І.О. (Український математичний журнал, 1994)
Розглядаються гамільтонові системи механічного типу на скрученому кодотичному розшаруваннні многовиду, який допускає гладку вільну дію тора. У випадку, коли симетріїї цих систем, породжені дією тора, непуассонові, описано схему редукції Лі-Картана і з'ясовано структуру редуктованого фазового простору та редуктованих гамільтоніанів.