Оцінка розподілів компонент сумішей з концентраціями, що змінюються - Майборода, Р.Є. (Український математичний журнал, 1996)
Для даних, що є вибіркою з суміші кількох компонент, концентрація яких змінюється протягом спостережень, побудовано непараметричні оцінки розподілів компонент та ранговий коефіцієнт кореляції. Доведено спроможність рангового коефіцієнта та ефективність оцінок розподілів.