Кондуктометричні ферментні біосенсори: теорія, технологія, застосування - Дзядевич, С.В. (Біополімери і клітина, 2005)
Розглянуто теоретичні основи кондуктометричного методу вимірювань та можливість його використання для реєстрації перебігу ферментативних процесів, що проілюстровано відповідними даними різних дослідників. Наведено приклади багатьох кондуктометричних перетворювачів, які використовують при створенні біосенсорів, засоби іммобілізації активного матеріалу на їхню поверхню та схеми і методики вимірювань. Описано деякі моделі кондуктометричних фермент них біосенсорів, обговорено їхні переваги і недоліки, а також перспективи подальшого розвитку.