Структурно-термоатмогідролого-геохімічні дослідження Бобриківської западини - Багрій, І.Д.; Гордєєва, Ю.К.; Глонь, В.А.; Куліш, А.П.; Стародубець, К.М. (Геоінформатика, 2017)
Проаналізовано результати комплексних структурно-термоатмогідролого-геохімічних досліджень (СТАГГД), проведених на території Бобриківської западини (північ Дніпровсько-Донецької западини). Проблема пошуків і розвідки перспективних ділянок на видобуток вуглеводнів особливо актуальна з переходом нафтогазової промисловості України на освоєння невеликих за розмірами родовищ. З використанням нового комплексу СТАГГД уперше всебічно досліджено та закартовано перспективні на пошуки вуглеводнів ділянки Бобриківської западини. Зіставлено геолого-геофізичні матеріали з результатами аерокосмічного дешифрування території, отримано карти розподілу температурного показника, радону, торону, гелію, водню, вуглекислого газу, метану та його гомологів. Виділено ділянки, перспективні на пошуки вуглеводневої сировини.