Одна некомпактная вариационная задача теории рисова потенциала. II - Зорий, Н.В. (Український математичний журнал, 1996)
Досліджується узагальнення відомої задачі про мінімум енергії Pica на конденсаторах. При досить широких припущеннях одержано необхідні та достатні умови існування мінімальних зарядів.