До п'ятдесятиріччя виходу у світ „Українського математичного журналу" - Митропольський, Ю.О.; Строк, В.В. (Український математичний журнал, 1999)
"Український математичний журнал" (УМЖ) почав виходити у 1949 році. Перший його номер, підписаний до друку 22 квітня 1949 p.,