Теоремы о неустойчивости систем по линейному приближению - Слюсарчук, В.Е. (Український математичний журнал, 1996)
Вивчається нестійкість розв'язків диференціальних рівнянь у баиаховому просторі із стаціонарною лінійною частиною і нестаціонарною нелінійною компактною частиною.