Про групи, близькі до метациклічних - Кузенний, М.Ф.; Семко, М.М. (Український математичний журнал, 1996)
Вивчаються групи, за будовою близькі до метациклічиих, які мають важливе значення при дослідженні груп з нормальними підгрупами.