О вариациях для отображений с ограничениями по мере на дилатацию - Потемкин, В.Л. (Український математичний журнал, 1996)
Побудовано варіації для класів гомеоморфізмів з узагальненими похідними у випадку, коли на великі значення дилатації накладено обмеження за мірою загального вигляду. Застосовано метод побудови варіацій, вперше використаний В. Я. Гутлянським