Концептуальні аспекти дослідження діяльності християнських Церков як векторів суспільного розвитку України - Недавня, О. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2009)
У статті висвітлюються основні концептуальні положення дисертаційного дослідження діяльності християнських Церков як векторів суспільного розвитку України. Окреслюється відповідне предметне поле, починаючи з історичного досвіду, в якому закладалися напрямні суспільно значущого впливу християнських традицій. Сучасні проблеми культурного й суспільно-політичного розвитку українців корелюють з особливостями діяльності християнських Церков в Україні.