Релігійне та національне в концепціях націогенезу поляків та українців Галичини ХІХ-ХХ століть - Рудакевич, О. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2009)
У статті розглянуто націологічні концепції поляків та українців, що вплинули на формування національної свідомості даних народів. Зокрема висвітлено релігійно-етнічний досвід державотворчих прагнень двох народів.