Функціонування ідеї свободи у християнському культі - Іваницька, А. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2009)
У статті висвітлена перспективна проблематика конфесійних особливостей культової діяльності на прикладі ведучих обрядів християнства. Розглянуті питання символічно-психологічного змісту обряду, механізм досягнення віруючими свободи на рівні теорії і практики.