Релігійна ідентичність в кордонах теоретичного релігієзнавства - Папаяні, І. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2009)
В статті автор розглядає і концептуалізує феномен релігійної ідентичності. Він доводить неможливість застосування феномену релігійної ідентичності як синонімічного з релігійністю та релігійною свідомістю поняття. Автор обгрунтовує думку, що задекларований ним конструктивістський підхід до феномену релігійної ідентичності відповідає реаліям і умовам сучасності й особливостям розвитку релігії за даних умов.