Про гіроскопічну стабілізацію консервативних систем - Сосницький, С.П. (Український математичний журнал, 1996)
Розглядаються консервативні системи з гіроскопічними силами. Доводяться теореми про стійкість і нестійкість рівноваги таких систем. Одержані теореми є спробою поширити теореми Кельвіна па нелінійні системи.