Юрій Дмитрович Соколов (до сторіччя від дня народження) - Горбачук, М.Л.; Лучка, А.Ю.; Митропольський, Ю.О.; Самойленко, А.М. (Український математичний журнал, 1996)
У цьому році виповнилось 100 років від дня народження видатного українського вченого і педагога, великого громадянина, патріота і праведника Юрія Дмитровича Соколова. Його праці з аналітичної" механіки, теорії" диференціальних та інтегральних рівнянь і гідродинаміки збагатили світову науку видатними досягненнями. Вся наукова та педагогічна діяльність Юрія Дмитровича пов'язана з Академією наук України та вищими навчальними закладами м. Києва.