Про факторизацію многочленних матриць над областю головних ідеалів - Прокіп, В.М. (Український математичний журнал, 1996)
Розглядається задача про розкладання миогочлеииих матриць над областю головних ідеалів у вигляді добутку множників менших степенів з наперед заданими характеристичними многочленами. Одержано необхідні, а при деяких обмеженнях і достатні умови існування шуканої факторизації.