Варіаційні схеми для векторних задач на власні значення - Макаров, І.Л. (Український математичний журнал, 1996)
Побудовано та досліджено самоспряжені триточкові точні та зрізані варіаційні схеми довільного порядку точності для самоспряженої задачі на власні значення у випадку систем звичайних диференціальних рівнянь другого порядку.