Про розкладність матричних многочленів з коефіцієнтами квазіпростої структури - Шаваровський, Б.З. (Український математичний журнал, 1992)
Досліджується розкладність на регулярні множники матричних многочленів з комутуючими коефіцієнтами квазіпростої структури та розв'язність відповідних матричних многочленних односторонніх рівнянь.