Метод усереднення в багатоточкових задачах теорії нелінійних коливань - Петришин, Я.Р.; Самойленко, А.М. (Український математичний журнал, 1996)
Доведена розв'язність багатоточкових задач для нелінійних коливних систем за допомогою методу усереднення. Встановлені оцінки відхилення розв'язків вихідних і усереднених задач.