Деякі особливості китайського релігійно-філософського мислення та їх вплив на сучасні вірування - Свистунов, С.; Суріна, Г. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2009)
У статті йдеться про деякі особливості китайського релігійно-філософського мислення (кореляція, симпатія, аналогія) та риси китайського релігійного паттерну (натуралізм, віталізм, холізм, антропологізм, панетизм). Висловлюється думка, що саме ці особливості і риси сприяють розповсюдженню орієнтальних неорелігій (зокрема, китайських) на пострадянському просторі.