Вплив вірусу тютюнової мозаїки та його РНК на культури клітин різного походження - Бойко, А.Л.; Кир'яченко, С.С.; Юдіна, О.Ю.; Савцова, З.Д. (Біополімери і клітина, 2001)
У клітинах ліній ОН-1 та ПТП після трансфещії РНК вірусу тютюнової мозаїки (ВТМ) відбувається складання вірусоподібних часток, які проявляють інфекційність на рослинах- індикаторах. Показано, що як лімфоїдні (ОН-1), так і епітеліальні (ПТП) клітини, починаючи з 3-ї доби після інфікування ВТМ або трансфещії його РНК, зазнають певних морфологічних змін.