Регуляція вуглецевими субстратами промотору гена алкогольоксидази у мутантів дріжджів Hansenula polymorpha з пошкодженою катаболітною репресією - Стасик, О.Г.; Стасик, О.В.; Сибірний, А.А. (Біополімери і клітина, 2002)
У мутантів метилотрофних дріжджів H. polymorpha з пошкодженою катаболітною репресією проаналізовано регуляцію синтезу власної пероксисомної алкогольоксидази та гетерологічної секретованої глюкозооксидази вуглецевими субстратами. Встановлено, що мутації, які ведуть до надсинтезу ферментів на середовищі з глюкозою, є специфічними щодо субстратної регуляції промотору алкогольоксидази. Отримані мутантні штами є перспективними продуцентами гетерологічних білків.