Вплив екзогенного лектину пшениці на вміст флавоноїдів та зміну лектинової активності у проростках пшениці за умов ультрафіолетового опромінення - Кириченко, О.В.; Перковська, Г.Ю. (Біополімери і клітина, 2005)
Визначено, що УФ опромінення п'ятидобових проростків пшениці призводить до збільшення в них лектинової активності. Попередня обробка насіння пшениці лектином спричинила ще більше зростання лектинової активності як у паростках, так і в коренях проростків. Поряд з цим відмічено підвищення вмісту флавоноїдів у проростках пшениці. Виявлено дозозалежний ефект протекторної дії лектину пшениці на ранньому етапі онтогенезу рослин в умовах УФ опромінення.