Колебательные спектры некоторых аминокислот в низкочастотной области - Ботте, Т.Л.; Довбешко, Г.И.; Литвинов, Г.С. (Биополимеры и клетка, 1991)
В роботі вивчено коливальні спектри монокристалів амінокислот α-гліцину, β-аланіну,. L-гістидину, DL-триптофану в області 10–400 см⁻¹ . Коливання досліджували методами інфрачервоного (ІЧ) поглинання та комбінаційного розсіювання (KP). В ІЧ-спектрах виявлено інтенсивне широкосмугове поглинання, на фоні якого реєструються відносно вузькі смуги, їх число погоджується чи незначно перевищує розрахункове. В спектрах KP число спостерігаємих смуг значно перевищує розрахункове, що одержане на основі даних рентгеноструктурного аналізу для ідеальних кристалів. Ряд коливань спостерігався вперше. Проведено аналіз коливань та їх віднесення.