Взаємодія ціанінових барвників з нуклеїновими кислотами. Новий (піридо) (тіо)триметинціаніновий барвник ССуаn 40 для флуоресцентного мічення олігонуклеотидів - Ярмолюк, С.М.; Лосицький, М.Ю.; Ковальська, В.Б.; Томачинський, С.М.; Огульчанський, Т.Ю.; Костенко, О.М.; Курдюков, В.В.; Толмачев, О.І. (Біополімери і клітина, 2002)
Досліджено спектрально-люмінесцентні характеристики карбоціанінового барвника ССуаn 40 у вільному стані та в присутності ДНК і полінуклеотидів. Барвник має високе значення молярного коефіцієнта екстинкції (5,7 ·10⁴ М⁻¹ см⁻¹ ) та середній квантовий вихід (0,042). У присутності ДНК, poly(dGCtdGC) та poly(dAldT) квантовий вихід ССуan 40 зростає в 5,5; 3,8 та 1,8 разу відповідно. СCyan 40 пропонується для флуоресцентного мічення олігонуклеотидів в умовах реакції, запропонованої нами раніше.