Неравенство С. Н. Бернштейна при усреднении эллиптических систем в периодических случайных средах - Бондарев, Б.В.; Королев, М.Е. (Український математичний журнал, 1996)
Побудована експоненціальна нерівність С. Н. Бернштейна для нормованих флуктуацій розв'язку задачі Діріхле з швидкоосцилюючими періодичними випадковими коефіцієнтами відносно розв'язку усередненої задачі Діріхле.