Основні тотожності для адитивних неперервно розподілених послідовностей - Гусак, Д.В. (Український математичний журнал, 1996)
Для адитивної послідовності ξ(n) встановлюються основні факторизадійиі тотожності і в термінах компонент факторизації виражаються розподіли граничних функціоналів (екстремальні значення ξ(n), момент і величина першого перестрибу через фіксований рівень та ін).