Варіаційний метод розв'язання задач трансмісії з головною умовою спряження - Комаренко, О.Н.; Троценко, В.А. (Український математичний журнал, 1999)
Для варіаційної задачі на мінімакс, яка еквівалентна задачі трансмісії, доведено існування розв'язку. Запропоновано алгоритм побудови наближених розв'язків та доведено його збіжність.