Поперечники та найкращі наближення класів згорток періодичних функцій - Сердюк, А.С. (Український математичний журнал, 1999)
Знайдено точні оцінки знизу поперечників за Колмогоровим в метриках C і L класів функцій високої гладкості, елементи яких витокоподібно зображаються у вигляді згорток із твірними ядрами, що можуть збільшувати осциляції. Обчислено точні значення найкращих наближень тригонометричними поліномами таких класів.