Усереднення багаточастотної крайової задачі з лінійно перетвореним аргументом - Бігун, Я.Й. (Український математичний журнал, 2000)
Встановлено існування розв'язку і одержано оцінку похибки методу усереднення для багато-частотної системи з лінійно перетвореним аргументом і багатоточковими крайовими умовами.