Асимптотическая разрывность гладких решений нелинейных q-разностных уравнений - Дерфель, Г.А.; Романенко, Е.Ю.; Шарковский, А.Н. (Український математичний журнал, 2000)
Досліджується асимптотична поведінка розв'язків найпростіших нелінійних q-різницевих рівнянь вигляду x(qt + 1) = f(x(t)), q > 1, t ∈ R⁺. В основу покладено порівняння таких рівнянь з різницевими рівняннями х(t + 1)=f(х(t)), t ∈ R⁺. Показано, що при „не дуже великих" q>1 розв'язки q-різницевого рівняння успадковують асимптотичні властивості розв'язків відповідного різницевого рівняння.