Критерий унитарного подобия минимальных пассивных систем рассеяния с заданной передаточной функцией - Аров, Д.З.; Нудельман, А.А. (Український математичний журнал, 2000)
Знайдені необхідні та достатні умови, за якими всі мінімальні пасивні системи розсіяння, що мають задану передаточну оператор-функцію, унітарно еквівалентні. Ці умови помітно спрощуються в спеціальних, але важливих для застосувань випадках; зокрема, у випадку, коли передаточна функція с раціональною, та у більш загальному випадку, коли вона с псевдопродовжуваною.