Сингулярні і фрактальні властивості розподілів випадкових величин, цифри поліосновного зображення яких утворюють однорідний ланцюг Маркова - Працьовитий, М.В. (Український математичний журнал, 2000)
Вивчаються фрактальні властивості розподілу випадкової величини, цифри поліосновного Q-зображення- (a- загальнення n-адичних цифр) якої утворюють однорідний ланцюг Маркова для випадку, коли матриця перехідних імовірностей має принаймні один нуль.