Усереднення багатоточкової задачі з параметрами для коливної системи з імпульсною дією - Петришин, Я.Р. (Український математичний журнал, 2000)
За допомогою методу усереднення доведено розв'язність багатоточкової задачі з параметрами для нелінійної коливної системи, що підлягає імпульсній дії у фіксовані моменти часу. Встановлено оцінки відхилення розв'язків вихідної та усередненої задач.