Противірусна активність тримера 2', 5-олігоаденіловоі кислоти та деяких її аналогів - Ткачук, З.Ю.; Сємєрнікова, Л.І; Ткачук, В.В.; Решотько, Л.М.; Михайлопуло, І.О.; Мацука, Г.Х. (Биополимеры и клетка, 1995)
Вивчали противірусну дію 2',5''-триолігоаденілата та його похідних на модельних системах культури мишачих фібробластів L929 із вірусом вісповакцини, на культурі перевитих клітин тестикул поросяти з вірусом хвороби Ауєскі (штам «БУК-628») та референтним штамом вірусу трансмісивного гастроентериту свиней (штам «Пурдью-115»). Противірусну дію препаратів оцінювали за зниженням титру вірусу lg ТЦД-50 (тканинна цитопатична дія). За результатами проведеної роботи можна припустити, що 2'5'-триолігоаденілат та його похідні є перспективними противірусними препаратами, які діють на ДНК- та РНК-вмісні віруси.