Модель перевірки компонентів та їх композиції у компонентну систему - Рожнов, А.М. (Інститут програмних систем НАН України, 2006)
Пропонується модель перевірки простих і складних компонентів, як композицій простих. Розглядається загальна компонента модель, метод верифікації та композиції правильних компонентів у компонентну систему.