Нерадиоактивный гибридизационный тест на заражение человека Plasmodium falciparum - Адаричев, В.А.; Дымшиц, Г.М.; Мишина, Е.С.; Салганик, Р.И.; Соханенкова, Т.Л. (Биополимеры и клетка, 1993)
Описано нерадіоактивний ДНК-гібрідізаційний спосіб визначення P. falciparum в периферичній крові людини. Для іммобілізації ДНК як на капронових, так і на нітроцелюлозних мембранах використовували освітлення ультрафіолетом. Нерадіоактивний мічений (біотинильований) зонд приготований оригінальним способом, заснованим на хімічній модифікації дволанцюгової ДНК. Коефіцієнт кореляції, між даними мікроскопічного аналізу і нерадіоактивною гібридизацією при щільності зараження більше 25 паразитів на 1000 лейкоцитів становить 0,96.