Аналіз підземного карсту півдня Кривбасу з позицій гіпогенного спелеогенезу - Казаков, В.Л.; Шипунова, В.О.; Калініченко, О.О. (Спелеологія і карстологія, 2009)
Описані карстопрояви у балці Кобільній на півдні Кривбасу, розвинені у понтичних і верхньосарматських вапняках, а також геологічні, геоморфологічні і гідрогеологічні умови карстоутворення. На основі аналізу цих даних і морфологічних особливостей печери Кобильної зроблено висновок про гіпогенну природу підземного закарстування району.