Порівняльне дослідження ефективності експресії рекомбінантного пролактину людини в двох бакуловірусних системах - Строковська, Л.І.; Мелешко, Р.А.; Кіхно, І.М.; Соломко, О.П. (Біополімери і клітина, 2002)
Здійснено порівняльне вивчення рівнів експресії рекомбінантного пролактину (PRL) людини в системі вірус ядерного поліедрозу Malacosoma neustria (ВЯЛ Мапе)–клітини Anteraea pernyi (Ар) і в системі на основі ВЯП Autographa californica (Ас) і клітинних ліній комах Hf, Sf21 і Sfl. Показано, що рівень жспресїі пролактину складає 50–70 мг/л поживного середовища для ВЯП ManePRL і моношарової культури Ар, а для рекомбінантного вірусу AcPRL цей показник в 1,7 разу вищий в клітинах SJ9 і Sf21 і в 3,5 разу вищий в клітинах Hf. При цьому більша частина синтезованого рекомбінантного гормону людини знаходиться в усіх випадках в агрегованому стані.