Дослідження впливу іонних взаємодій на конформацію рибозиму, специфічного до tat-РНК BIЛ-1, у розчині методом часткового нуклеазного гідролізу - Маркелова, О.Ю.; Бур'яновський, Л.М.; Кітам, О.Е.; Краснова, К.Ф.; Швед, А.Д. (Біополімери і клітина, 2002)
Методом часткового нуклеазного гидролізу показано, що іонний склад середовища суттєво впливає на третинні взаємодії в молекулі рибозиму, змінюючи його просторову структуру.