Створення продуцентів нових полікетидних антибіотиків методами генетичної інженерії - Осташ, Б.О.; Федоренко, В.О. (Біополімери і клітина, 2002)
Зроблено огляд сучасних експериментальних даних в галузі вивчення біосинтезу полікетидів – однієї з найбільших груп природних сполук, що проявляють широкий спектр цінних біологічних властивостей. Розуміння генетичних та біохімічних аспектів полікетидного синтезу дозволяє створити рекомбінантні штами мікроорганізмів, що продукують нові сполуки з передбачуваною структурою. Описано основні методи генетичного «дизайну» нових полікетидних сполук, наведено приклади геноінженерного конструювання продуцентів промислово важливих полікетидних антибіотиків.