Молекулярні механізми розвитку клітинної інсулінорезистентності - Ракша, Н.Г.; Савчук, О.М.; Остапченко, Л.І. (Вiopolymers and Cell, 2011)
Розглянуто деякі патогенетичні механізми, які обумовлюють формування стану клітинної інсулінорезистентності на рецепторному та пострецепторному рівнях. Особливу увагу приділено аналізу факторів, що впливають на функціонування компонентів фосфатидилінозитольної ланки інсулінового сигнального каскаду. Ключові слова: інсулінорезистентність, субстрати інсулінового рецептора, фосфатидилінозитол-3-кіназа, серинове фосфорилювання.