Генотипові властивості збудника бурої бактеріальної плямистості люпину Pseudomonas lupini - Данкевич, Л.А.; Гвоздяк, Р.І. (Біополімери і клітина, 2006)
Визначено молярний відсоток GC-nap у геномній ДНК і нуклеотидну послідовність гена 16S рРНК штамів P. lupini Bettjukova, Koroljova. На основі цих і отриманих раніше фенотшювих ознак більшість досліджених штамів P. lupini віднесено до Pseudomonas syringae. Виняток склав штам P. lupini 8531, який через спорідненість GC-складу геномної ДНК і нукжотидної послідовність гена 16S рРНК віднесений нами до Pseudomonas savastanoi pv. glycinea.