Композитні біорегулятори на основі похідних феназин-1-карбонової кислоти і триазинів. Синтез та структурні характеристики - Пальчиковська, Л.Г.; Платонов, М.О.; Алексеева, І.В.; Швед, А.Д. (Біополімери і клітина, 2003)
Сконструйовано та синтезовано низку композитів на основі похідних феназин-1-карбонової кислоти та 6-азаураиилу, будову яких підтверджено методами УФ та 1Н-ЯМР спектроскопії. Неемпіричний (ab initio) квантовохімічний конформаційний аналіз на рівні теорії HF/6—3JG* висвітлив функціонально важливі особливості просторової будови отриманих композитів: у залежності від положення, довжини та складу лінкера, який з'єднує домени, утворюються компактні або розрихлені «складені» структури, що по-різному впливають на. роботу полімеразного комплексу.