Ренатурація фенілаланіл-тРНК синтетази фактором елонгації eEF1A - Лукаш, Т.О.; Турківська, Г.В.; Негруцький, Б.С.; Єльська, Г.В. (Біополімери і клітина, 2003)
Фактор елонгації трансляції eEF1A забезпечує зв'язування кодонспецифічної аміноацил-тРНК з аміноацильним сайтом рибосоми. В даній роботі показано, що, крім своєї ролі в трансляції, eEF1A мас властивості, подібні до шаперонів, і здатний відновлювати активність денатурованої фенілаланіл-тРНК синтетази (PheRS). eEF1A·GDP і eEF1A·GTP форми фактора показують однаковий рівень активності у стимуляції ренату рації ферменту. Здатність eEF1A стимулювати ренатурацію денатурованої PheRS може бути важливою для підтримки активної конформації ферменту в клітинах.